Innledning

Gigplanet er opptatt av å beskytte dine personopplysninger og vil til enhver tid behandle din informasjon med respekt og i henhold til personopplysningsloven. Når du bruker vår nettside eller våre tjenester skal du føle deg trygg og ivaretatt. Vi ønsker å forklare hvilke opplysninger vi samler inn, hvorfor vi gjør det og hvordan vi bruker informasjonen. Vi oppfordrer deg til å lese personvernerklæringen vår nøye. Ved å dele din personlige informasjon med oss godtar du denne personvernerklæringen.

Denne personvernerklæringen handler om hvordan Gigplanet AS samler inn og bruker personopplysninger om deg. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd). Gigplanet AS er behandlingsansvarlig for de personopplysningene som samles inn på gigplanet.no.

Du er selv ansvarlig for å ha gjort den kjent med bestemmelsene i personvernerklæringen. Som kjøper og artist/band samtykker du også til vilkårene ved registrering.

Bedriftsinformasjon

Firmanavn: Gigplanet AS
Organisasjonsnummer: 914 535 832
Generelle henvendelser: post@gigplanet.no
Adresse: Veslefrikkveien 64, 5142 FYLLINGSDALEN

Personvernombud hos Gigplanet er ansvarlig for at din informasjon behandles i samsvar med Norges lover. Datatilsynet fører tilsyn om at loven overholdes.

Henvendelser personvern: jon@gigplanet.no

Hvordan kan du reservere deg mot bruk av informasjonskapsler(cookies)?

Du kan enkelt reservere deg mot bruk av informasjonskapsler gjennom å endre sikkerhetsinnstillingene i nettleseren din. Under finner du linker til instruksjoner for de mest brukte nettleserne.

Unntak fra personvernerklæringen

I tilfeller hvor kjøpere booker artist/band gjennom Gigplanet er vi pålagt å oppbevare nødvendig informasjon for regnskapsføring. I henhold til bokføringsloven er vi forpliktet til å bevare og lagre denne type informasjon i inntil 5 år.

Historikken rundt dine tidligere kjøp av tjenester hos oss kan derfor ikke slettes. All annen informasjon knyttet til deg har du innsynsrett på, samt krav om å få slettet dersom du ønsker det. Gigplanet har innført rutiner for å sikre at dette skjer i tråd med gjeldende regelverk.

Terminologi

  • Personopplysninger er enhver informasjon som direkte eller indirekte kan knyttes til deg som enkeltperson. I avsnittet «Hvilke personopplysninger samler vi inn om deg?» finner du informasjon om hva slags personopplysninger det er snakk om.
  • Lokaliseringsdata er alle de opplysningene som angir den geografiske posisjonen til din enhet som bruker nettet. Det at du har på GPS og benytter deg av tjenester som facebook og lignende gjør at du oppgir lokaliseringsdata.
  • Anonymiserte opplysninger er opplysninger hvor vi har fjernet de opplysningene som gjør at en kan identifisere deg som enkeltperson. Resultatet er at du blir beskrevet på en mer generisk måte i våre systemer, eksempelvis: mann, 25 år gammel, Bergen.
  • Behandling av personopplysninger er enhver form for bruk av personopplysninger. Med bruk mener vi innsamling, lagring, endring, målretting, og sletting. Alle innsamlede personopplysninger gjennom forskjellige aktiviteter er forbeholdt eget bruk og vil ikke distribueres med mindre annet er eksplisitt oppgitt.
  • Cookies, informasjonskapsler på norsk, er små digitale datapakker som lagres i din nettleser. Disse samtykker du til gjennom din benyttede nettleser.
  • Script er koder som kjøres ved innlasting av en side eller klikk på en knapp. Koden registrerer at en handling har skjedd, samt eksempelvis: hva som skjedde, når, hvor og av hvem (ofte generisk info som sted, kjønn, alder og liknende. Hvis handlingen er koblet opp til en profil på sosiale medier vil plattformen koble handlingen med din profil).

Hvordan innhenter vi dine personopplysninger

For å benytte våre tjenester må du registrere deg og opprette en profil hos Gigplanet. Innlogging gjøres enten ved å oppgi din e-postadresse med et tilhørende passord, eller med din Facebook- eller Google profil.

Innlogging gjennom sosiale medier

Hvis du velger å registrere ved å bruke en profil på sosiale medier, godtar du også at vi har tilgang til å se og bruke informasjon på profilen i den grad personverninnstillingene på profilen tillater det. Vi lagrer tilgjengelig personlig informasjon fra din profil som navn, epost-adresse, profilbilde, bruker-ID. Gjennom markedsføringsaktiviteter kan vi benytte oss av anonymiserte opplysninger som kjønn, fødselsdato, bosted, og dine venner. Vi vil aldri kunne hente ut de anonymiserte opplysningene og knytte dem opp mot enkeltpersoner.

Innlogging gjennom e-post

Dersom du velger å registrere deg med e-post må du også oppgi følgende personopplysninger:

  • For- og etternavn
  • E-post

Du kan også oppgi personopplysninger som:

  • mellomnavn
  • bilde av deg selv
  • IP-adresse (oppgis ikke, men samles automatisk inn av Gigplanet ved booking av band/artister og ikke ved forespørsler).
  • mobilnummer (nødvendig for forespørsler mot artister/band)
  • organisasjonsnummer (nødvendig for forespørsler på vegne av firma)
  • adresse, postnummer og poststed (for avtale av spillejobb)
  • kontaktperson for arrangement; fullt navn, telefon og e-post (nødvendig for å avtale spillejobb)

Nødvendige personopplysninger for registrerte artister/band

For å registrere deg som artist/band er det også nødvendig å oppgi følgende opplysninger:

  • Selskapsnavn
  • Adresse
  • Postnummer og sted
  • Mobil- og/eller telefonnummer
  • Bilde(r) (i de tilfellene det er identifiserbare personer i bildene)

Vi verken leier, kjøper eller selger personopplysninger fra/til andre. Vi bruker heller ikke automatiserte avgjørelser eller profilering i behandlingen av personopplysningene dine.

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev må du oppgi ønsket e-postadresse å motta nyhetsbrev på.

Bruk av kundelister

Personopplysninger oppgitt utenfor vårt nettsted kan, med ditt samtykke, bli lastet opp og benyttet for aktiviteter på nett. Dette gjelder eksempelvis konkurranser, påmelding til nyhetsbrev, kjøp og reservasjoner.

Hvilke personopplysninger samler vi inn om deg?

Se “Hvordan innhenter vi dine personopplysninger” for en spesifisert oversikt over når opplysningene blir innhentet.

Vi kan samle inn personopplysninger innenfor disse kategoriene:

  • Grunnleggende informasjon som navn og kontaktdetaljer.
  • Demografisk informasjon gjennom tredjepart som fødselsdato og kjønn.
  • Opplysninger om kundeforholdet, slik som ordre- og tjenesteopplysninger, betalingsopplysninger, tillatelser for markedsføringstiltak og kontakt med kundeservice.
  • Opplysninger tilknyttet identifisering og registrering av en bruker eller kunde, for eksempel informasjon om brukers identitet og passord.
  • Opplysninger i forbindelse med bruk av tjenester. Dette gjelder for eksempel lokaliserings- og trafikkdata ved bruk av aktivitetslogger og grunnleggende informasjon om hva slags enhet du benytter deg av når du besøker våre nettsider. Eksempler på informasjonen vi samler inn er: dato og tid, hva slags enhet du benytter deg av, hvilket operativsystem og nettleser du benytter deg av, IP-adresser, skjermstørrelse og liknende.
  • Andre opplysninger om tjenestebruken, slik som data innsamlet ved hjelp av informasjonskapsler (cookies) og lignende ved besøk på våre nettsider.
  • Skulle noen andre opplysninger bli samlet inn, vil vi informere deg om dette og kreve samtykke fra deg. Du vil da få spesifikk informasjon om hvilke opplysninger vi innhenter og hva de eventuelt skal brukes til.

Når bruker vi personopplysningene?

Vi bruker personopplysninger i forbindelse med:

Tjenesteleveranse

  • band eller artister registrerer seg hos Gigplanet
  • kunde og artist inngår en avtale om spillejobb (kontrakt)
  • Gigplanet fakturerer sitt formidlingshonorar til artist etter endt spillejobb
  • når noen bruker nettsiden (ref. avsnitt om informasjonskapsler)
  • når noen sender en henvendelse via vårt kommunikasjonsverktøy eller kontaktskjema (Se punktet Tredjepartsprogrammer Gigplanet bruker)
  • sender oss en e-post, sms eller kontakter oss via sosiale medier

Salgs- og markedsføringsaktiviteter

Vi bruker både personopplysninger og anonymiserte data for salg- og markedsføringsaktiviteter. Disse aktivitetene inkluderer for eksempel:

  • å opprette målgrupper for markedsføringsaktiviteter.
  • å tilpasse markedsføringen ut i fra tidligere aktiviteter og forventede behov.
  • å sende ut nyhetsbrev og andre former for direkte markedsføring. Slike aktiviteter krever samtykke fra deg, og du kan enkelt bli fjernet fra vår liste om ønskelig.
  • analyser av marked, kundeopplevelser og kundetilfredshet.
  • å matche kontaktinformasjon mot brukermassene til Facebook, Google, Linkedin og eventuelt andre digitale aktører. Vi kan ikke matche din informasjon alene, du blir alltid behandlet som en del av et større publikum. På denne måten kan vi ikke nå ut til bare deg, men heller en gruppe som du tilhører basert på vårt oppsett.

Personopplysninger som deles mellom kunde og band/artist

Når kunde sender en forespørsel til band/artist opprettes et lukket rom med en meldingstjeneste hvor partene kan snakke sammen for å komme til enighet om en eventuell kontrakt. Kunde og artist får ikke tilgang til hverandres personopplysninger (navn, adresse, e-post og mobilnummer) før etter at en booking er bekreftet og når en kontrakt skal genereres. Først da er det nødvendig for å kunne generere en kontrakt i henhold til bransjestandard, samt sende faktura etter endt spillejobb. Vi oppfordrer begge parter til ikke å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger i vår meldingsfunksjon.

Du kan lese om våre brukervilkår for kunde og band/artist her.

Hvordan bruker vi informasjonskapsler (cookies) og script?

Vi benytter oss av informasjonskapsler (cookies) og lignende teknologier (ofte kalt piksler) på vår nettside. Informasjonskapslene gir oss innsikt i de besøkendes bruksmønster, samt hvor mange besøkende som har vært innom siden.

Vi bruker informasjonskapsler til følgende formål:

  • Funksjonelle informasjonskapsler og tjenesteyting: Informasjonskapsler legger ofte til rette for en god brukeropplevelse. Eksempelvis kan du slippe å skrive inn brukernavnet, passordet og innstillingene dine hver gang du ønsker å logge deg inn.
  • Tjenesteutvikling: Informasjonskapsler hjelper oss med å følge med på bruken av våre digitale tjenester. Denne informasjonen bruker vi for å forbedre tjenestene våre. Vi mottar blant annet informasjon om hvilke nettsider som blir besøkt mest, om brukeren kommer fra et lenkeklikk utenfor vår nettside, om de klikker seg videre, samt hvor lenge brukerne blir værende på våre nettsider. Den tiden du bruker på våre sider blir logget, men du er anonym for oss. Vi overvåker også hvor langt du ”scroller”/blar ned på siden, samt hvor du peker og klikker med musepekeren.
  • Bruksanalyse: Vi bruker informasjonskapsler til å samle opplysninger om antall besøkende på våre nettsteder og digitale tjenester, samt til å evaluere effekten av annonsering. Vi kan samle inn informasjon fra eksempelvis markedsføringsmateriell og nyhetsbrev sendt på e-post.
  • Målretting av markedsføring: Ved hjelp av informasjonskapsler kan vi også samle inn generisk informasjon som videre kan brukes for å lage målgrupper for markedsføringsaktiviteter. Denne informasjonen er ikke beskrivende nok til å identifisere enkeltpersoner.

Følgende informasjonskapsler brukes på gigplanet.no:

  • Analyseverktøyet Google Analytics plasserer to informasjonskapsler på din maskin (disse begynner med _ga og _gi). Dette gjøres for at vi skal kunne samle inn statistikk. Les mer om nettstedsstatistikk i forrige avsnitt.
  • Kundeinnsikts og kundeserviceverktøyet Intercom (www.intercom.com) plasserer én cookie som begynner med intercom for å samle inn statistikk.
  • Facebook pixel.

Dersom du ønsker å unngå bruken av informasjonskapsler, kan du selv deaktivere bruken av disse i din nettleser.

Hvilke tredjeparter benytter vi oss av for behandling av personopplysninger?

Informasjonen du deler med oss vil også våre samarbeidspartnere få tilgang til innenfor rammen av denne personvernerklæringen. Dette for at Gigplanet skal kunne levere en best mulig tjeneste til våre kjøpere og artister. Gigplanet benytter følgende tredjepartsprogrammer i kommunikasjon med sine kjøpere og artister:

  • Slack et internt kommunikasjonsverktøy Gigplanet benytter i sitt daglige virke. Slack brukes også for å motta varsler om bestillinger og andre deler av tjenesten. Ingen personopplysninger sendes med varslene.
  • E-post og telefon benyttes i alminnelig dialog med kjøpere og band/artister. Den enkelte er selv ansvarlig for å slette meldinger som ikke lenger er aktuelle, og minst hvert år gjennomgå og slette unødvendig innhold i e-postkassen. Vi gjør deg oppmerksom på at vanlig e-post er ukryptert og oppfordrer deg derfor ikke til å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post.
  • Intercom Gigplanet bruker Intercom for å gi besøkende til tjenesten mulighet til å sende inn spørsmål og henvendelser. Intercom brukes også som et verktøy for lettere å kunne svare på henvendelser via e-post eller direkte på nettstedet. Intercom brukes også til å sende ut viktige meldinger om tjenesten som f.eks statusoppdateringer, påminnelser eller annen relevant informasjon til sine artister. Les hele Intercoms personvernerklæring her.
  • Campaign Monitor benyttes for manuell og automatisert utsendelse av e-post. Eksempler på en automatisert utsendelse er en bekreftelse på e-post etter at en kunde har sendt en forespørsel til artist. Gigplanet oppgir ikke personopplysninger i e-poster gjennom Campaign Monitor. Det er kun selve e-postadressen vi benytter for å varsle om forespørsler, mottatte tilbud m.m. E-posten inneholder en lenke til et eget område i Gigplanet (hvor man må logge inn) og hvor en har oversikt over alle opplysninger som er gitt og all kommunikasjon mellom kunde og artist.
  • Key SMS brukes for å sende varsler på mobil når artister eller kjøpere mottar en forespørsel eller en melding.
  • Facebook Pixel benyttes for markedsføring. Dette bruker vi for å koble din aktivitet på siden med din profil på Facebook.
  • Heroku Tjeneste for drift av servere. Loggene til serveren inneholder IP adresser som regnes som persondata. 
  • mLab En tjeneste som drifter alle våre databaser. Det er her alle personopplysningene lagres. 
  • Redis En tjeneste som mellomlagrer (cache) alle dataene våre for å sørge for optimal ytelse. Her kan neronsopplysninger lagres.
  • Google Tag Manager benyttes for å implementere tredjeparter på siden.

Hvor lenge blir dine personopplysninger lagret?

Dine personopplysninger, uavhengig av type, blir lagret i så lang tid som det er nødvendig for å levere dine valgte tjenester. Du kan når som helst avslutte eventuelle abonnementer, og vi vil da fjerne dine personopplysninger. Unntaket er nødvendig historikk i henhold til bokføringsloven.

  • Anonymiserte opplysninger vil være lagret i våre eller tredjeparts systemer gjennom tjenestens levetid. Det vil si at generisk informasjon om bruk av eksempelvis nettside og nyhetsbrev blir lagret frem til nettside eller nyhetsbrev blir avviklet. Dette er informasjon som ikke skal kunne knyttes til deg som enkeltperson.
  • Informasjonskapsler blir lagret i så lang tid som du selv ønsker. Dette styres gjennom din nettleser. Du kan når som helst fjerne informasjonskapsler i din nettleser.

Hva er dine rettigheter og valgmuligheter?

Du har rett til å:

  • vite hva slags informasjon vi har registrert om deg.
  • kreve at din informasjon er korrekt og oppdatert.
  • dataportabilitet, altså retten til å hente ut personopplysninger om deg selv og benytte dem til formål utenfor vår tjeneste.
  • reservere deg mot direkte markedsføring. Dette kan medføre at du ikke har tilgang til alle våre tilbud og tjenester.
  • reservere deg mot oppføring i offentlige nummeropplysningstjenester
  • trekke tilbake samtykket til behandling av personopplysninger. Dette kan føre til at vi ikke lenger kan tilby våre tjenester.
  • deaktivere innsamling av data for tjenester som Google Analytics .

Hvordan få kjennskap til endringer i vår Personvernerklæring?

Vi kan ha behov for å oppdatere Personvernerklæringen over tid. Dette gjør vi dersom vår drift og våre tjenester utvikler seg, samtidig som at vi også må følge datatilsynets regler. Vi oppfordrer til jevnlig å sjekke om det har kommet eventuelle oppdateringer på denne siden.

Personvernerklæringen gjelder bruk av våre produkter og tjenester, samt besøk på våre nettsider fra og med AKTUELL DATO. Ved endringer vil vi oppdatere dato for personvernerklæringen.

Hvordan går jeg frem om jeg ønsker å slette mine personopplysninger?

Du kan ta kontakt med oss gjennom den kontaktinformasjonen som ligger tilgjengelig på siden vår og i toppen av personvernerklæringen. Du kan også slette din profil hos oss, noe som fører til at all informasjon blir slettet. Nødvendig informasjon i henhold til bokføringsloven vil bli oppbevart i opp til 5 år.

Fant du svaret?